Vill du sälja frimärken?

Värdera och sälja frimärken hos Samlarbolaget

Letar du efter en pålitlig och erfaren partner för att sälja frimärken i Stockholm och Sverige? Vill du veta värdet på dina frimärken och få kostnadsfri värdering av din samling? På Samlarbolaget är vi specialister på att köpa och värdera större frimärkssamlingar av hög kvalitet.

Varför välja Samlarbolaget för att värdera och sälja frimärken och frimärkssamlingar?

När du väljer Samlarbolaget för att värdera dina frimärken så får du en perfekt kombination av erfarenhet, kompetens och personlig service. Några skäl till att vända sig till Samlarbolaget vid värdering av frimärken och frimärkssamlingar:

 

 • Nöjda kunder och bra kundomdömen
  Vi har funnits i över 20 år på handelsplatser såsom exempelvis Tradera i olika skepnader, och sedan 2011 under nuvarande bolagsnamn “Samlarbolaget AB”. Vi har över 5000 positiva omdömen och 5.0 av 5.0 i snittbetyg. Höga kundbetyg på Google, Eniro, Reco mfl. Detta borgar för att du kan överlåta bedömningen av din frimärkssamling i trygga händer.
 • Lång erfarenhet och stor kunskap
  Med samlarintresse sedan barnsben så har vi genom åren samlat på oss en stor kompetens inom filateli (samlandet och studiet av frimärken).
 • Kostnadsfri värdering av frimärken och frimärkssamlingar
  Naturligtvis är en värderingen av dina frimärken och din frimärkssamling kostnadsfri. Du kan använda dig av vår erfarenhet och kunskap helt förutsättningslöst kostnadsfritt.
 • Personlig service i lugn och ro
  Vi bokar ett personligt möte för att i lugn och ro, på bästa sätt, kunna gå igenom din frimärkssamling. På det viset slipper man stressen att någon annan kund står och önskar uppmärksamhet i butikskön. Dessutom är det väldigt trevligt!
 • Respekt och vördnad till samlingar
  Faktum är att de flesta frimärkssamlingar har ett mycket ringa ekonomiskt värde. Då är det lätt att glömma att det är en samlare som ägnat mycket tid, omtanke och engagemang bakom samlingen. Det minsta man kan göra är att åtminstone ta samlingen på allvar, och även om värdet är ringa, låta samlingen leva vidare. Det finns exempelvis många lokala frimärksföreningar som gärna tar emot samlingar.

Frimärkshandel och frimärkshandlare i Stockholm

Vi på Samlarbolaget är din pålitliga frimärkshandlare i Stockholm. Vi köper och värderar frimärken och frimärkssamlingar till de bästa priserna i hela Sverige. Med vår breda erfarenhet och djupa kunskap inom området kan du lita på oss för en noggrann och rättvis bedömning av dina frimärken, och vi strävar alltid efter att ge dig det mest fördelaktiga erbjudandet för din samling. Kontakta oss idag för värdering av frimärken och upptäck det potentiella värdet av din samling. Vid större samlingar erbjuder vi även hembesök i hela Sverige.

Sälja frimärken och frimärkssamlingar i Stockholm

Vill du sälja frimärken i Stockholm? På Samlarbolaget köper vi din samling till högsta möjliga pris och säkerställer att du får en smidig och trygg upplevelse under försäljningen. Vi är främst intresserade av exklusiva och stora frimärkssamlingar med tillhörande dokumentation såsom äkthetsbevis, inköpskvitton och auktionsmaterial. Vi köper även ostämplade svenska frimärken, frimärkshäften och årssatser från 2000-talet och framåt samt rabattfrimärken och rabatthäften rabattfrimärken från 1979–1990. Större samlingar med vykort och brev från 1800-tal till början av 1900-talet är också intressant.

Äldre frimärke.

Värdefulla frimärken och exklusiva frimärkssamlingar

Majoriteten av frimärken och frimärkssamlingar är vanliga och har ett mycket ringa värde. Det är inte ovanligt att en flyttkartong med blandade frimärken och frimärksalbum kan köpas för några hundralappar hos en frimärkshandlare eller på auktion. Historiskt pratade man ofta om facitvärdet som referenspunkt för köp och försäljning av frimärken. Priserna låg då ofta på ca 30- 40% av det angivna värdet i Facitkatalogen. Numera förväntas ett betydligt lägre värde, kanske så lågt som 5–10% av det uppskattade värdet i Facit. Detta gäller dock främst de mer exklusiva, mer eftertraktade och svårare frimärkena. Dom mer vanliga frimärkena, den s.k. “massvaran” handlas oftast i större partier där man oftast får några hundralappar/någon tusenlapp per flyttlåda. Vi specialiserar oss på frimärkssamlingar med unika och exklusiva frimärken som ofta innehåller äkthetsintyg, inköpskvitton och auktionsmaterial.

Ostämplade frimärken, årssatser och frimärkshäften

De flesta ostämplade frimärkena efter 1965 brukar säljas till ca 40–50% av nominella värdet. Ibland ännu lägre. Det är alltså bättre att använda frimärkena när man skickar brev än att sälja dem. Vi på Samlarbolaget är särskilt intresserade av att köpa moderna ostämplade svenska frimärken, såsom brevmärken för inrikesbrev och höga valörer från 10 kr och uppåt.

Sälja rabatthäften och rabattfrimärken

Rabatthäften och rabattfrimärken gavs ut mellan 1979 och 1993. Vi är intresserade av rabatthäften och rabattfrimärken från perioden 1979–90. Rabattfrimärken från 1979 – 80 är fortfarande giltiga som fullt porto inom Sverige, och rabattfrimärken från 1981 – 1990 är giltiga som fullt porto inom Norden. Kontakta gärna oss på Samlarbolaget om du vill sälja rabatthäften och rabattfrimärken.

Frimärken.

Vi betalar bra för rabatthäften och rabattfrimärken!

Vill du sälja frimärken eller värdera frimärken?

Tveka inte att kontakta oss på Samlarbolaget för en kostnadsfri och professionell värdering av frimärken. På Samlarbolaget är vi specialiserade på att köpa och värdera frimärken och erbjuder konkurrenskraftiga inköpspriser på frimärken och frimärkssamlingar. Med noggranna bedömningar av varje samling säkerställer vi att du får det mest rättvisa värdet och ger dig en professionell värdering av frimärken baserad på det aktuella marknadspriset. Vi erbjuder även möjlighet till hembesök för större samlingar i Stockholm och hela landet. Lita på oss för en smidig och trygg försäljningsprocess. Samlarbolaget – Din expert för att sälja frimärken i Stockholm och Sverige.

 

Vanliga frågor och svar om frimärken

Vad är ett frimärke?

Ett frimärke är en liten tryckt pappersbit utgiven av en postoperatör som klistras på en försändelse. Det fungerar som ett kvitto på att betalning erlagts för att försändelsen skall vidarebefordras.

Vad kallas världens första och Sveriges första frimärke?

Världens första frimärke kallas ”One Penny Black” och är utgivet 1840. Sveriges första frimärke heter 3 skilling banco och utkom 1855.

Vad är det för värde på gamla frimärken?

Värdet på frimärken kan variera beroende på flera faktorer såsom typ av frimärke, valör, sällsynthet, om det är ostämplat eller används för porto. Vissa frimärken kan vara värda mycket pengar på grund av sin unika historia eller speciella egenskaper, medan andra kan  ha ett mycket lägre värde. Dom flesta frimärken och frimärkssamlingar har ett mycket ringa ekonomiskt värde.

Frimärkssamlingar med större ekonomiska värden innehåller nästan alltid äkthetsbevis, auktionsmaterial och inköpskvitton på höga belopp då frimärkena och frimärkssamlingen var dyr att inhandla. För att få en värdering av frimärken och samlingar är du varmt välkommen att kontakta oss på Samlarbolaget.

Vilka typer av frimärken köper ni?

Generellt sett har frimärken och frimärkssamlingar ofta ett ringa värde, och det går att köpa en flyttkartong full med blandade frimärken hos oss, eller någon annan handlare, för några hundralappar. Av den anledningen hanterar vi oftast större samlingar, alternativt exklusiva samlingar med tillhörande äkthetsbevis, inköpskvitton och auktionsmaterial. Men vi köper även in modern nominalvara såsom ostämplade svenska frimärken, frimärkshäften och årssatser från ca 1997 – och framåt och rabatthäften och rabattfrimärken från 1979-1990.

Vilka typer av frimärkssamlingar köper ni inte?

Vi avstår ofta inköp av enklare ungdomssamlingar, brevklipp samt förstadagsbrev. Däremot får man gärna skänka den typen av samlingar till oss eller till en lokal filatelistförening. Utforska Sveriges Filatelistförbund för att hitta lokala frimärksföreningar

Hur går det till för att värdera och sälja frimärken till er på Samlarbolaget?

För att värdera och sälja dina frimärken till oss på Samlarbolaget är du varmt välkommen att kontakta oss på 08- 684 392 00 eller info@samlarbolaget.se för att boka tid för en kostnadsfri värdering. Vi granskar frimärkssamlingen och tar hänsyn till dess skick, ålder och sällsynthet. Ta gärna med eventuell dokumentation såsom exempelvis äkthetsintyg, inköpskvitton eller auktionsmaterial. Slutligen erbjuder vi ett pris baserat på det aktuella marknadsvärdet för din samling.

Var kan jag sälja och värdera frimärken i Stockholm?

Vi på Samlarbolaget köper gärna dina frimärken och din frimärkssamling, och du är varmt välkommen att svänga förbi oss. Ring eller mejla för att boka tid innan. Vi reserverar oss dock för att alla samlingar ej är av intresse, men vi kan hänvisa dig vidare i sådana fall. Hjärtligt välkommen!

Är värderingen av mina frimärken och min frimärkssamling verkligen kostnadsfri?

Ja, är du en privatperson som behöver hjälp med värderingen av din frimärkssamling så är värderingen kostnadsfri. Vid försäkringsärenden eller vid assistans till juristbyråer vid legala ärenden kan det dock tillkomma avgift.

Köper ni frimärken i hela Sverige?

Ja, vi är en frimärkshandel i Stockholm men köper frimärkssamlingar från hela Sverige. Om du befinner dig i Stockholm eller närliggande områden kan vi erbjuda hembesök för att värdera din frimärkssamling på plats. Detta gäller dock enbart lite större och mer exklusiva frimärkssamlingar. I annat fall är man hjärtligt välkommen att svänga förbi oss. 

Vi arrangerar också hembesök i hela Sverige om du har en större samling av frimärken som du vill sälja. Kontakta gärna oss på 08- 684 392 00 eller info@samlarbolaget.se för ytterligare information angående hembesök.

Svenska frimärken.
Frimärken från sverige.
Rabattfrimärken.
Sälja frimärken.
Danska frimärken.
Svenska frimärken.

Vill du sälja frimärken eller en frimärkssamling?
Vänligen kontakta oss för en kostnadsfri värdering!