Frimärken – värdering

Ett frimärke är en liten tryckt pappersbit utgiven av en postoperatör som klistras på en försändelse. Det fungerar som ett kvitto på att betalning erlagts för att försändelsen skall vidarebefordras. Världens första frimärke kallas ”One Penny Black” och är utgivet 1840, och Sveriges första heter 3 skilling banco och utkom 1855.

Hur värderar man en frimärkssamling?

Det finns förstås värdefulla frimärken, men de flesta är väldigt vanliga och har ett mycket ringa värde. Faktum är att man ofta kan köpa en flyttkartong med blandade frimärken hos en frimärkshandlare eller frimärksauktion för ett antal hundralappar. Förr talade man ofta om facitvärde, och att man köpte eller sålde frimärken till exempelvis 40% av värdet som angavs i Facitkatalogen. I dag får man istället räkna med ett avsevärt lägre pris, kanske runt 5–10% av värdet som anges i Facit. Men det gäller egentligen enbart de svårare frimärkena. Vi är intresserade av frimärkssamlingar med exklusiva frimärken. Dessa samlingar innehåller ofta äkthetsintyg, inköpskvitton och auktionsmaterial.

Ostämplade frimärken, årssatser och frimärkshäften

De flesta ostämplade frimärkena efter 1965 brukar säljas till ca 40–50% av nominella värdet. Ibland ännu lägre. Det är alltså bättre att använda frimärkena när man skickar brev än att sälja dem. Vi köper gärna moderna ostämplade svenska frimärken som exempelvis brevmärken (inrikesbrev) och höga valörer (10 kr och uppåt).

Rabatthäften och rabattfrimärken

Rabatthäften gavs ut i olika varianter mellan 1979 och 1993, och vi är intresserade av att köpa rabattfrimärken och rabatthäften från 1979–80 (giltiga inom Sverige) och 1981-1990 (giltiga inom Norden).

Frimärken.

Vi betalar bra för rabatthäften och rabattfrimärken!

Vill du sälja frimärken eller en frimärkssamling?

På Samlarbolaget köper vi din samling till högsta möjliga pris och säkerställer att du får en smidig och trygg upplevelse under försäljningen. Vi är främst intresserade av exklusiva samlarfrimärken med äkthetsbevis/intyg, moderna ostämplade svenska frimärken från 2000-talet och framåt samt rabattfrimärken från 1979-1990. Något vi också även gärna köper är äldre brev och vykort.

Vi köper dina frimärken till bästa pris

För oss är det viktigt att du får en rättvis bedömning av din samling. Vi utför därför en noggrann bedömning av varje frimärkssamling och ger dig en professionell värdering av dina frimärken. Du kan lita på att Samlarbolaget alltid köper frimärkssamlingar till konkurrenskraftiga priser och värderar din samling utifrån det aktuella marknadspriset. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss.

Kontakta oss för kostnadsfri värdering

Om du har några frågor eller vill sälja din samling idag, tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri värdering av dina frimärken eller din frimärkssamling. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig att värdera din samling till bästa möjliga pris! Vid större samlingar så erbjuder vi hembesök i Stockholm och hela landet.

Vill du sälja frimärken eller en frimärkssamling?
Vänligen kontakta oss för en kostnadsfri värdering!